Президентът Доналд Тръмп ще оттегли САЩ от преговорите по приемането на

...
Президентът Доналд Тръмп ще оттегли САЩ от преговорите по приемането на
Коментари Харесай

Тръмп изважда САЩ от преговорите за глобален договор за правата на бежанците

Президентът Доналд Тръмп ще оттегли Съединени американски щати от договарянията по приемането на световен контракт за възстановяване на интернационалните права за мигрантите и бежанците, заяви непрекъснатото посланичество на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, представено от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция. 

" Днес задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации уведоми генералния секретар, че Съединени американски щати приключват присъединяване си в Глобалното съглашение за миграцията ", се споделя в известието на задачата.

В документа се припомня, че през септември предходната година Вашингтон е подписал т.нар Нюйоркска декларация, с която всичките 193 страни членки на Организация на обединените нации се съгласяват да одобрят през 2018 година две световни съглашения - за ръководство на миграционните потоци и за ограничения по отношение на бежанците.

" Нюйоркската декларация съдържа голям брой постановки, които са несъвместими с политиката на Съединени американски щати в областта на миграцията и бежанците ", изясняват оттова.

Позицията на Тръмп против бежанците и мигрантите е поредна от встъпването му на поста. Преди дни, след атентата в Египет, при който починаха 235 души, той употребява момента да удостовери позицията си за това какъв брой са нужни стената на границата с Мексико и възбраната за жители на избрани страни да влизат в Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР